Groep 7/8

Sinterklaas groep 7/8

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

Koen de voorleeskampioen

In groep 7 en 8 is tijdens de Kinderboekenweek een voorleeswedstrijd gehouden. Riima, Youssef en Koen waren finalisten en Koen is tijdens de grote finale voorleeskampioen van de Carrousel geworden.  Ter ere van de afsluiting van de kinderboekenweek mocht hij een stukje voorlezen aan de hele school. Hij las voor uit Kwallenpap en Slakkenvla. Dit heeft hij fantastisch gedaan.

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

meesters en juffendag 2017

Vrijdag 13 september was het meesters en juffendag.

Iedereen mocht zijn of haar mooie kleren showen op de rode loper, daarna hebben we in de klas feest gevierd.

Tussen de middag samen patat gegeten en daarna nog weer gezellig in de klas geweest.

 

Meer foto's vindt u onder school, foto's.

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

workshop kinderboekenweek

De mensen van de Grote Broer in Zwolle kwamen een workshop geven

Groep 7/8 had een workshop griezelige geluiden. Ze hebben met geluiden een verhaal spannend gemaakt, dit hebben ze zelf gemonteerd op een i-pad. Er zijn nu mooie geluidsfragmenten.

 

Meer foto's vindt u onder school, foto's

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

samen lezen

Groep 7/8 helpt bij het lezen met groep 4.

Elke week lezen ze samen een boek. om en om, stukje voorlezen, stukje samen lezen enz.

Dit is erg leuk voor de leesmotivatie en erg goed voor de leesbevordering.

Meer foto's vindt u onder het kopje, school, foto's

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

sinterklaas

ook groep 7/8 heeft hard gewerkt aan de surprises. Sint bewonderd ze.

voorleeswedstrijd

Dewi is de voorleeskampioen van de Carrousel

tijdends de kinderboekenweek mocht zij een stuk voorlezen aan de bovenbouw van de Koperwiek en Carrousel.

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

meesters en juffendag

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -
O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

fraai tekenwerk.......

 

Groep 7-8 maakt kunst....

begin juni heeft groep 7-8 zich uitgeleefd op een doodgewoon blauw velletje met de opdracht : bloemen! Teken met zwarte stift en versier vervolgens je tekening met gekleurd papier......

En het resultaat?  Prachtig!  De tekeningen hebben een ereplaatsje gekregen in de hal. kom ze gerust eens van dichtbij bekijken.

 

berichten uit 7-8

 

De grote rekendag

We moesten een code kraken om het slot te openen en de scharen te pakken om de deur open te maken. En als we in de klassen zaten gingen we reken opdrachten doen zoals: blokken bouwen op de computer, paswoord bedenken voor een pincode en hoe denkt een computer.  

 

Pièr

INSECTENLAB GR7/GR8

We waren donderdag 31 maart naar het Muzisch centrum geweest voor het insectenlab. We hadden een juf. We moesten van insectenfoto’s precies de details na tekenen, dus de strepen, de vleugels, de poten en de kop van het insect. We hadden allerlei soorten pennen zoals een kroontjespen met inkt, een fineliner, een stift met een grote en een kleine kant en potloden. Ahmed I had  een spin en een sprinkhaan getekend. Ali had een vlinder, een sprinkhaan en een spin getekend. Juf Bea en Meester Niels waren ook mee. Eerst dachten wij dat het saai en moeilijk was, maar het was toch leuk en makkelijk. We dachten ook dat de insecten echt waren maar ze waren nep.

Groetjes Ali en Ahmed I

Klasselunch
Donderdag, 7 april hadden we een klasse lunch. We hadden allemaal eten en drinken gekregen van de Albert Heijn. Aan het begin hadden we een testlab. Daarin gingen we allemaal testjes doen

 

Moestuintjes GR7/GR8

Hallo dames en heren

In maart zijn we begonnen met moestuintjes sindsdien geven we om de twee dagen water behalve het weekend en toen waren de planten erg gegroeid die van mij (Youssef) is de aller grootste en daarna die van Ayoub er zijn natuurlijk veel meer grootte planten ik (Youssef) heb cherrytomaat en ayoub  heeft sla mix. De planten moeten meer dan 4cm worden om de plant te verpotten.

Ayoub en Youssef              

 

 

Klasselunch                                                                                                                          

Op 7 april had gr 7/8 school lunch gekregen Albert Heijn. Om samen met de klas te gaan praten over wat je eet. Eten met je lichaam doet met het test lab hebben . we het ontdekt wat er in soort voeding erin zit vezels: vezels eiwitten vitamines mineralen koolhydraten water vetten . Ook gingen we lunchen  met de hele klus. Daarna kregen we een schrift met allemaal interessante weetjes over voeding.

Shadya

 

De Grote Rekendag 2016

Op woensdag 24 maart 2016 hadden we een grote rekendag.

Wat is een grote rekendag ? De grote rekendag moetje , een code vinden. In onze school doen we , in elke groep (1&2 , 3&4 , 5&6 en 7&8) moet je 3 groepje maken in 1 klas . En daarna moet je meester of juffen , geeft elke een groepje een blaadje . en daarna moet we uitrekenen. ( als bijvoorbeeld 1 groepje 1 code vindt , dan moet wachten tot de andere groepje klaar zijn ) .

Ramla

Schoolkeuze groep 8

De kinderen van groep 8 zijn naar een paar opendagen geweest.  De scholen waar we naar toe zijn geweest zijn:

Bonifatius mavo
Zuyderzee college
Emelwerda college
Vakcollege

Na alle opendagen heeft groep 8 ook gesprekken op school gehad. Die gingen over naar welke school je gaat, wat je voor niveau je hebt en nog veel meer dingen. Deze maand gaan we de Iep-toets maken.

Met die toets kan je geen lager niveau krijgen maar misschien wel een hoger niveau. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld Kb met lwo (leerweg ondersteunend) dan krijg je een wat kleiner klasje met minder kinderen.

Dymas

De grote rekendag

Woensdag 23 maart hadden we de grote rekendag het was super leuk. Toen we bij school kwamen waren alle deuren van alle klassen dicht en ze gingen niet open dus moesten we de code kraken zodat we de schaar konden krijgen om de plakband op de deur te knippen. Toen we de deur open kregen gingen we naar binnen en daar kregen we allemaal rekenopdrachten maar wel leuke rekenopdrachten.  normaal vinden we rekenen echt saai maar die dag was reken zo leuk . je hoe je pincode kon onthouden op een geheime manier die niemand zou weten als hij je tas steelt ofzo hoe je huizen moest bouwen met blokken en stappen moest zetten zodat je uiteindelijk een figuur had. Het was super leuk en leerzaam. Wist je dat De grote rekendag te maken heeft met de week van het geld. We hopen dat we vaker rekendag krijgen

Gr Assia en  Daisy

 

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

We krijgen een moestuin!

18 maart 2016
We hebben een moestuin (tje...) 

De lente is in aantocht, dus aan het werk!  de tijd, om in de tuin te werken.... Maar hoe doe je dat binnen school?

In de groepen 5=6=7 hebben de leerkrachten materiaal besteld waarmee een kleine moestuin gemaakt kan worden. Vandaag zijn de potjes gevuld met potgrond en de zaadjes geplant. En nu maar afwachten.......
Verderop in het voorjaar komt ook de "buitenmoestuin" wel weer bij school. Daarin zaaien we wat wortelen, poten een paar aardappelen enz. Zo leren de kinderen hoe de groei en bloei in zijn werk gaat.

O.B.S.de Carrousel - Groep 7/8 -

verkeersexamen groep 7

Op 18 mei   moesten we  samen met Meester Klaas een route fietsen door Emmeloord.

We hadden op Dinsdag 19 Mei  Verkeersexamen, er stonden bij moeilijke dingen 2 mensen  te kijken of we het  goed deden  of niet en ze noteerden alles.

Het begon bij de bibliotheek en het eindigde ook bij de bibliotheek.

Het was wel druk alle scholen waren door elkaar,

ze gingen kijken  of onze fietsers goed fietsten  of niet dus eigenlijk een fiets controle.

We hadden een boekje gemaakt over het  fietsexamen met routes waar we naar toe moesten enz.

En ik wil jullie een paar tips geven.

  1. Kijk goed naar links en rechts
  2. Ga bij de oranje verkeerslicht alvast klaar zitten tot dat je gaat stoppen of doorrijden

Een allerbelangrijke tip is waar ze heel goed zitten te op letten bij verkeerexamen NIET DOOR ROOD RIJDEN  EN GA BIJ HET  STOPBORD STOPPEN !!!!!!

En ik hoop dat de hele groep 7 geslaagd is

Groeten Natalia

 

Toetsen

Nog even en dan moet groep 8 de Cito eindtoets gaan maken. We hebben de leerlingen van groep 8 al wel aangemeld bij het Voortgezet onderwijs, maar deze toets moet ook nog. Best spannend. Hebben de juffen het bij het goede eind? En de kinderen zelf ook? We hopen het.

Voor groep 7 staat de Entreetoets voor de deur. Een uitgebreide toets waarin het voor ons duidelijk wordt waar we met de kinderen nog aan moeten gaan werken voordat ze de Eindtoets in groep 8 moeten maken. Ook komt er een voorlopig advies voor het Voortgezet onderwijs uit. N.a.v. de Entreetoets gaan we met de ouders om tafel om de resultaten te bespreken.

Nog een toets, maar dan heel anders. Groep 7 gaat op 16 april het theoretische gedeelte van het verkeersexamen maken. Op 19 mei gaan ze door Emmeloord fietsen, ze doen dan het praktisch gedeelte voor het verkeersexamen. Wanneer beide delen voldoende zijn gemaakt, hebben ze het verkeersdiploma gehaald. Spannend, want de Carrousel heeft de traditie dat alle kinderen slagen voor dit examen. Dus kom op groep 7!

We gaan ook met de afscheidsmusical aan de gang. De tekst is doorgelezen. Binnenkort de rollen verdelen en goed de teksten uit het hoofd leren. Een leuke tijd!

Op de maandag loopt juf Kubra bij ons stage. Ze zit in het eerste jaar van de PABO en moet een aantal opdrachten bij ons in de klas doen. Een van die opdrachten is het voorlezen van een boek. Ze heeft het boek “Achtste groepers huilen niet” uitgekozen en de kinderen zijn muisstil als ze voorleest. Ze mag eigenlijk niet stoppen met voorlezen. Ze willen weten hoe het verder gaat. Mooi om te zien!