Groep 5/6

Sinterklaas groep 5/6

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

informatieochtend in de bibliotheek

Woensdagmorgen 1 november is groep 5/6 voor een informatieochtend in de bibliotheek geweest.

Ze mochten d.m.v. een soort speurtocht op ontdekkingsreis door de bibliotheek.  De mevrouw van de bibliotheek heeft eerst verteld waar ze mochten zoeken en hoe ze moesten zoeken. Kijk naar de pictogrammen op de rug van het boek. Is deze zwart is het een leesboek, heeft deze een kleur, dan is het een informatief boek. Toen stonden er allemaal vragen op een blad en begon de speurtocht. Zoek een leesboek van een schrijver die begint met een M... of zoek een boek van deze schrijver... zoek een informatief boek over walvissen...

Ze mochten zoeken in de kasten en op de computers. Het was super leerzaam en leuk. 

Meer foto's vindt u onder het kopje school, foto's. 

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

meesters en juffendag 2017

Vrijdag 13 september was het meesters en juffendag.

Iedereen mocht zijn of haar mooie kleren showen op de rode loper, daarna hebben we in de klas feest gevierd.

Tussen de middag samen patat gegeten en daarna nog weer gezellig in de klas geweest.

 

Meer foto's vindt u onder school, foto's.

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

workshop kinderboekenweek

De mensen van de Grote Broer uit Zwolle zijn geweest voor een workshop.

We hebben geleerd om te "vechten" als in een film. Dus al onze moves zijn nep. We konden elkaar aan de haren trekken, in de buik schoppen, met een zwaard slaan en in de buik slaan... maar dan allemaal met trucjes zodat het net echt leek. Dit mochten we alleen in het spelersvak doen, daarbuiten waren we weer onszelf en hebben we geen moves gedaan.

We hebben een filmpje gemaakt over een meisje dat droomde over piraten, ze speelde mee en samen vingen ze de juf en renden naar buiten. Maar toen werd ze wakker... Het was allemaal maar een DROOM

 

Meer foto's vindt u onder school, foto's

gouden weken groep 5/6

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

groep 5/6 leest voor aan groep 1/2

Groep 5 en 6 lezen voor aan groep 1 en 2

Om het lezen, de motivatie, de omgang met elkaar en de gezelligheid te bevorderen lezen de kinderen van groep 5 en 6 voor aan de kinderen van groep 1 en 2.

Op maandag kiezen de grote kinderen een prentenboek en gaan deze voor bereiden. Ze lezen het boek meerdere keren en bekijken de plaatjes goed. Op dinsdag halen ze de kleuter op en kiezen een plekje in de klas. Ze lezen het boek voor en bekijken de plaatjes, wat staat erop? wat gebeurd er? hoe heten de dingen die je ziet?

Erg leuke interactie!!!

(onder het kopje: de school,  foto's kunt u meer foto's zien) 

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

groep 5/6 heeft djembé les gehad

Groep 5/6 is maandag 12 december naar het Cultuur Bedrijf geweest voor een les Djembé

Het was een geslaagde les. Ook Laura mocht haar zangtalenten laten horen. Prachtig.

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

Sinterklaas

de kinderen hebben mooie suprises gemaakt en Sint is geweest om ze te bewonderen.

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

beloning groep 5/6

groep 5/6 had de weekbelonig verdiend door "te zitten met pit"

tevens kwamen bij de belong de woordenschat woorden aan de orde.

Koekhappen, doe je met touw, de naald gaat door de koek, je maakt lusjes in het draad...

ga zo maar door.

meesters en juffendag

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

Schoolreis

Wij gingen maandag  23 mei op schoolreis. Als eerste gingen we naar de Spelerij. We konden niet fijn spelen, omdat  het heel hard regende. Om 11 uur gingen we naar de Uitvinderij, gelukkig  was het daar droog. We mochten daar dingen uitvinden. We konden ook een piepschuimblokje snijden met een laserstraal. Je kon hout snijden met een zaagmachine. Je kon glas laten buigen, met een broodroosterverwarming. Je kon verven met een koeienmelkmachine. En daarvan kon je een masker maken met een papierroller. En omdat het hard regende gingen we naar de Balorig. Daar was het leuker dan Spelerij. Het leukste waren de raketfietsers. Ze waren 5 of 6 meter hoog van de grond. De springkussen en de ballenbak waren ook heel leuk. Je kunt ook gaan klimmen en dan ga je omhoog klimmen en zie je de glijbaan van de springkussen of van de ballenbak. Je kon er ook voetballen in de voetbalkooi. Er was ook een trampoline, er was ook een plek waar kinderen kunnen spelen tot 4 jaar. Aan het einde van de balorig gaf juf Lenie een pakje met drink en een plakje ontbijtkoek. En toen we naar huis gingen verstopte we ons voor onze ouders.

Dinsdag 24 mei 2016

Lien en Hiranur

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

                      Schoolreis 2015

 De achtbaan

Ik zat met Rima in de  achtbaan. Het was leuk. Ik was ook bang.

Spookhuis

Ik en Hiranur gingen in het spookhuis. Er waren hele enge dingen. En het was een beetje eng. Ik en hiranur waren een beetje bang. En we schrokken ook. We vonden het leuk.

Terug reizen.

Ik en Farhan zijn op het foto geweest . we gingen Naast elkaar zitten en we gingen  naar buiten kijken.En het was heel leuk en we waren naar Duinenzaten geweest.

En we gingen terug naar school .

 

 In de rupsje achtbaan

Ik zat in de achtbaan met Amana. Het was heel erg leuk. Maar als je naar beneden gaat denk je dat je in de bosjes gaat. Maar dan ga je in de appel. Ik vond het leuk.

 Middageten

 S’middags aten we met elkaar een patatje. Het was lekker. We waren in Duinenzathe op schoolreisje. Half twee was er een googelshow.

Botsauto’s

Ik zat alleen  in de  botsauto’s en in de andere auto’s zaten andere kinderen van de Carrousel. Het was leuk in de  botsauto ‘s.

 De waterglijbaan

Deze foto was gemaakt in het pretpark Duinen Zathe. Het was heel leuk ik was alleen wel kledder nat.Ik was ook in andere attractie ’s geweest maar, deze vond ik het leukste.

Omdat je ging heel snel naar beneden en je was ongeveer wel 20 m hoog.De gele en de groene waterglijbanen waren het leukst en snelst.Het was voor mij top!

Schoolreisje was heel leuk. Trouwens ik was ook in het spookhuis geweest en daarin zag je allemaal skeletten.

 de achtbaan.

Ik was met Medine in de achtbaan. We zaten helemaal voor aan.

En het ging rijden toen we in de pompoen zaten was het heel groot het leek datje valt.  Toen we uit de pompoen waren toen ging het snel en dan ging het sneller en toen was het klaar.

Terug naar school.

We reden trug naar school. Ik zat in de bus met Eya, Aisha, Delano en Hiranur. Heel veel mensen waren moe maar sommige gingen slapen. Iedereen heeft een avontuur beleefd. Gelukkig was niemand gewond. Ik hoop dat we de volgende keer nog een keer gaan maar dan gaan we op kamp.

Op de trampo.

Ik was met Eya , Amana en Ahmed op de tramop. We sprongen en de den kunstjes in het pret park. We wonden het heel leuk. Ahmed en ik vielen heel vaak

De trampoline op schoolreis.

 Ik ging met mijn beste vriend Sjors op de trampoline op schoolreis. W deden de hele tijd salto’s. Zoals naar voren, achteren, links, naar rechts. We moesten daarna naar de grote zaal we kregen patat en toen mochten we weer spelen. Op het einde kreeg iedereen nog een ijsje. We waren in Duinen zathe op schoolreis. 

 

We hebben een moestuin (-tje)

18 maart 2016
We hebben een moestuin (tje...) 

De lente is in aantocht, dus aan het werk!  de tijd, om in de tuin te werken.... Maar hoe doe je dat binnen school?

In de groepen 5=6=7 hebben de leerkrachten materiaal besteld waarmee een kleine moestuin gemaakt kan worden. Vandaag zijn de potjes gevuld met potgrond en de zaadjes geplant. En nu maar afwachten.......
Verderop in het voorjaar komt ook de "buitenmoestuin" wel weer bij school. Daarin zaaien we wat wortelen, poten een paar aardappelen enz. Zo leren de kinderen hoe de groei en bloei in zijn werk gaat.

O.B.S.de Carrousel - Groep 5/6 -

Ipads in onze groep

Op donderdag- en vrijdagmiddag mogen wij de ipads gebruiken. Elk dagdeel mag een andere groep gebruik maken van de ipads. In groep 5 en 6 vinden wij het erg leuk om er mee te werken. Onze juf doet vaak een quiz met ons, namelijk; Kahoot! Dit is erg spannend, per vraag krijg je punten voor het goede antwoord maar ook voor je snelheid. En je ziet precies wie er boven en onder je staat en hoeveel punten verschil er is. Soms oefenen we hiermee de woorden van woordenschat of automatiseren we de tafels en de deelsommen. In de app rekenblobs kunnen we plus-en minsommen oefenen, keersommen en deelsommen. We vinden dit een erg leuk spel, het bestaat namelijk uit meerdere levels en we kunnen steeds verder het spel ontdekken omdat we een eigen account hebben. Hierin wordt onze voortgang bijgehouden zodat we de volgende keer verder kunnen waar we zijn gebleven. Ook oefenen we op de ipad het klokkijken en dan met name het digitaal klokkijken en hoeveel tijd er is verstreken tussen twee gebeurtenissen. Daarnaast is er ook nog een erg leuke app voor aardrijkskunde die we veel gebruiken. Hiermee kun je met een vliegtuigje over Nederland vliegen en moet je bijvoorbeeld naar de juiste provincies vliegen, de provinciehoofdsteden, de rivieren, de grote steden of de kleine steden. Zelfs onze juf weet niet altijd waar ze heen moet vliegen, bij de kleine steden. Gelukkig kun je de app ook om een hint vragen, dan zie je even kort als je er ‘toevallig’ overheen vliegt, waar het is. We vinden het zo leuk om op de ipad te werken, dat we er graag nog meer mee zouden willen doen. Bijvoorbeeld wereldoriëntatie, zoals groep 7 & 8 doet. In groep 7 & 8 wordt nu gekeken of het een succes is, als dit het geval is, dan gaan we hier zeker ook mee aan de slag in groep 5 en 6.  We hebben de ipads officieel maar twee middagen in de groep, maar stiekemJ  gebruiken we ze veel vaker ( wanneer ze door de andere groepen niet worden gebruikt en ze dus in de kast staan). Slim hè?